Χαιρετισμός Προέδρου

Αγαπητοί συνδημότες,

Με πρόταγμα το σύνθημα «Επανεκκίνηση» και ορμητήριο τις αξίες και τα πλεονεκτήματα του δήμου μας, ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα εστιάζει στις ανάγκες των δημοτών του.

Κύριο μέλημα του ΚΠΟΔΔ, από τη φύση του, είναι η ανάδειξη του πολιτισμού μας και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, μέσα από τις δράσεις που οφείλει να διοργανώνει ο οργανισμός.

Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, βασικοί παράγοντες είναι η δική σας συμμετοχή και στήριξη, όπως επίσης και η διάθεση προσφοράς που έχει καταγραφεί διαχρονικά τόσο στους εργαζόμενους του ΚΠΟΔΔ, όπως φυσικά και στους εθελοντές.

Στόχος μας είναι η διατήρηση και ανάδειξη όλων των πολιτιστικών στοιχείων μας τα οποία μετρούν αιώνες ζωής, ενώ ταυτόχρονα οφείλουμε να καθιερώσουμε νέες πολιτιστικές δραστηριότητες, βασισμένες στα σημερινά ήθη του τόπου μας, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τις επιθυμίες των κατοίκων του Δέλτα.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το κοινωνικό κομμάτι, ο ΚΠΟΔΔ δεσμεύεται για την εύρυθμη λειτουργία των δομών προσχολικής αγωγής, τη διαρκώς ανανεούμενη δράση των ΚΑΠΗ και των βιβλιοθηκών μας.

Εντούτοις πέρα από αυτά και καθώς η οικονομική κρίση συνεχίζει να αφήνει σημάδια στους πολίτες, ο ΚΠΟΔΔ δηλώνει έτοιμος να επιδείξει όσες φορές χρειαστεί την αλληλεγγύη και στήριξή του στις ευπαθείς ομάδες. Αυτό άλλωστε έχει πράξει παραδοσιακά διαμέσου του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και με τις εθελοντικές αιμοδοσίες.

Αισιοδοξούμε ότι μέσα από τη συνεργασία και αξιοποιώντας την αποφασιστικότητά μας, θα διασφαλίσουμε και θα αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά μας και θα σφυρηλατήσουμε ακόμη ισχυρότερους κοινωνικούς δεσμούς για να παραδώσουμε ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας και στους επισκέπτες του τόπου μας.

Ο πρόεδρος του Κ.Π.Ο.Δ.Δ.,

Ευάγγελος Χαλβατζής