Συνδρομή Εθελοντών στις Αιμοδοσίες

Η νεοσύστατη ομάδα εθελοντών του ΚΠΟΔΔ, έχει αρχίσει να κάνει ηχηρή την παρουσία της η οποία είναι ουσιαστική και σε όλα τα επίπεδα.

Ηδη, μεγάλη ήταν η συμβολή της στην πραγματοποίηση των Αιμοδοσιών, οι οποίες πραγματοποιούνται πλέον με ραντεβού και η συνδρομή τους είναι πολύ σημαντική.

Πέραν όμως αυτών, άρχισαν δειλά δειλά να εμφανίζονται και προσφορές υλικών αγαθών, για τις εθελοντικές μας δράσεις.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η κίνηση της κας Μαρίνας Πεχλιβανίδου, η οποία επιθυμώντας να συνδράμει τους συμπολίτες της, αποφάσισε να δράσει, ράβοντας υφασμάτινες μάσκες.

Μοδίστρα στο επάγγελμα, η κ. Πεχλιβανίδου αφιέρωσε από τον προσωπικό χρόνο της για να διαθέσει 60 μάσκες στους ανθρώπους, οι οποίοι κατά τις δύσκολες ημέρες του κορονοϊού, τείνουν χείρα βοηθείας στους δημότες των ευπαθών ομάδων, προκειμένου να συντελούν με ασφάλεια το έργο τους, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ήταν μια σκέψη δική μου, που με μεγάλη χαρά υλοποίησα, θέλοντας να προσφέρω με όποιον τρόπο ξέρω και μπορώ, όπως βέβαια μπορεί ο καθένας να κάνει. Ο εθελοντισμός πρέπει να είναι στην υπηρεσία του συνόλου. Ας κοιτάξουμε το εμείς, πέρα απ’ το εγώ μας»

Αξίζει όμως εδώ να σημειωθεί και η συμβολή εθελοντών σχετικά με την επικοινωνία και την ενημέρωση των πολιτών.

Μέσα από τον εθελοντισμό, έγιναν οι απαραίτητες εργασίες ηχογράφησης επαναλαμβανόμενων ηχητικών μηνυμάτων, διαφορετικά για κάθε δημοτική κοινότητα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, με φωνή εθελόντριας speaker.

Προσφέρθηκε επίσης ανάλογο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις, προκειμένου να τοποθετηθούν χωνιά για να αναμεταδίδουν το μήνυμα – κάλεσμα. Ο κος Τζέλος Αναστάσιος, ελεύθερος επαγγελματίας, με δικά του έξοδα έκανε την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού και τον δώρισε στον ΚΠΟΔΔ, προκειμένου να τον χρησιμοποιεί για επικοινωνιακούς και ενημερωτικούς λόγους.

O κος Τζέλος Αναστάσιος, αναφερόμενος σχετικά δήλωσε τα εξής:

«Από προσωπικά βιώματα γνωρίζω πως οι ανάγκες σε αίμα καθημερινά είναι μεγάλες και η συμμετοχή όλων σ΄ αυτόν τον διαρκή και επαναλαμβανόμενο αγώνα είναι αναγκαία και ουσιαστική. Ο καθένας από την πλευρά του πρέπει να γίνεται αρωγός σε τέτοιου είδους προσπάθειες.

Κλείνοντας δε, παρέθεσε και τη ρύση του αείμνηστου Τζών Κέννεντυ:

«Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου».

Ο Πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ ευχαριστεί όλους τους εθελοντές και χορηγούς που ενισχύουν το έργο του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού.

«Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στους πολίτες αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της κοινωνίας και δίνοντας λύσεις.

Σας ευχαριστούμε εκ βαθέων όλους και όλες για την προσφορά σας είτε υλική είτε ηθική είναι αυτή»