Σταθμός Άνοιας, Χαλάστρα ΚΑΠΗ

stathmos anoias xalastra kapi3 (1024 x 768)
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

 Ειδικό συμβουλευτικό σταθμό για την άνοια απέκτησε ο δήμος Δέλτα, επιδιώκοντας να ενημερώσει τους δημότες για τη νόσο και με τη βοήθεια των επιστημόνων να διαγνώσουν εγκαίρως τη νόσο και ακολούθως να την αντιμετωπίσουν άμεσα.

Ο συμβουλευτικός σταθμός για την υποστήριξη των πασχόντων από άνοια και των οικογενειών τους ξεκίνησε τη λειτουργία του στον χώρο του Κ.Α.Π.Η Χαλάστρας του δήμου Δέλτα, σε συνεργασία του δήμου με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Ελληνική Εταιρεία Alzheimer.

Ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, και ο πρόεδρος του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα, Βαγγέλης Χαλβατζής, εγκαινίασαν τον σταθμό την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 11:30 π.μ. Ο σταθμός υποδέχεται τους δημότες κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 08:30 π.μ. μέχρι τις 02:30 μ.μ. στον χώρο όπου λειτουργεί, δηλαδή το ΚΑΠΗ Χαλάστρας.

Η δημιουργία του συμβουλευτικού σταθμού εντάσσεται στο πρόγραμμα «Δημιουργία Δικτύου Συμβουλευτικών Σταθμών για την Άνοια στους Δήμους της Ελλάδας», το οποίο υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Alzheimer Αθηνών σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.