Παιδικοί Σταθμοί – Παρουσίαση Βιβλίου Απρίλιος 2019

paidikoi stathmoi parousiasi vivliou aprilios 2019b
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Το ενδιαφέρον των παιδιών προσέλκυσε η παρουσίαση του βιβλίου «Ένα στραγάλι πήρε τον κατήφορο και σώζει το περιβάλλον» της συγγραφέως Ανθής Βαφειάδη, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2020 στις 06:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίνδου.

Την πρωτοβουλία για να προσκληθεί η κ. Βαφειάδη ανήκε στους παιδικούς σταθμούς Σίνδου, Μαγνησίας, Χαλάστρας, Κυμίνων, Μαλγάρων και Ανατολικού.

Μάλιστα τα παιδιά είχαν την ευκαρία να παρακολουθήσουν και να συνομιλήσουν, εκτός από την κ. Βαφειάδη, τον ηθοποιό Γρηγόρη Βαλτινό και τον θεατρικό εμψυχωτή, Γιάννη Θεοδώρου.

Βασικό θέμα της συζήτησης μεταξύ των παιδιών και των καλεσμένων ήταν το περιβάλλον, οι απειλές που δέχεται από τις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις και οι τρόποι προστασίας του. Σε αυτό το πλαίσιο, παιδιά και γονείς έστειλαν το δικό τους «πράσινο» μήνυμα τονίζοντας ότι «δεν πετάμε σκουπίδια στον δρόμο», «προστατεύουμε το δάσος» και «κάνουμε ανακύκλωση», αποδεικνύοντας πως η νέα γενιά είναι ευαισθητοποιημένη σε τέτοια ζητήματα, ιδίως με την κλιματική αλλαγή να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Να σημειωθεί ότι το μήνυμα που εκπέμπει το βιβλίο, αφορά άλλωστε την εμπέδωση μίας «πράσινης» νοοτροπίας με εύσχημο τρόπο που απευθύνεται στα παιδιά.