Αιμοδοσία Διαβατά

Αιμοδοσία Διαβατά
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Οι Αιμοδοσίες του Δήμου Δέλτα στην περίοδο που διανύουμε εν μέσω των μέτρων λόγω του κορωνοϊού, ξεπερνάνε κάθε προσδοκία σε αριθμό συμμετοχής εθελοντών Αιμοδοτών.

Η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα ζωής είναι συγκινητική και ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των καιρών.

Τα ελπιδοφόρα μηνύματα έφτασαν από νωρίς στο Κέντρο Διοίκησης του ΚΠΟΔΔ, όπου κατόπιν τηλεφωνικών επικοινωνιών διαφαινόταν η καλή πρόθεση των συμπολιτών μας.

Στη Χαλάστρα, το απόγευμα της Τετάρτης 29 Απριλίου, συγκεντρώθηκαν 65 φιάλες αίματος, εν μέσω απαγορεύσεων του «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ», αριθμός που φανέρωνε τι θα επακολουθήσει στη συνέχεια.

Στις 17 Μαΐου στην αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Νέων Μαλγάρων, με αξιοσημείωτη την ηχηρή παρουσία της νεολαίας, η συμμετοχή των κατοίκων έπιασε κόκκινο φτάνοντας τους 112 εθελοντές αιμοδότες και συγκεντρώθηκαν 93 φιάλες αίματος, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα του Αξιού!

Η αξιοζήλευτη συμμετοχή συνεχίστηκε και στο Πολιτιστικό Κέντρο Διαβατών, όπου από το πρωί του Σαββάτου 23 Μαΐου, πλημμύρισε με κόσμο, ο οποίος περίμενε υπομονετικά τη σειρά του για να προσφέρει το πολύτιμο αίμα του!

Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, παρατείνοντας το ωράριο αιμοληψίας κατά δύο ώρες, εξάντλησε όλες του τις δυνάμεις, εξετάζοντας 124 άτομα. Συγκεντρώθηκαν 100 φιάλες αίματος, σημειώνοντας αριθμό ρεκόρ!

Οι συντελεστές της προσπάθειας εισέπραξαν χαμόγελα και ικανοποίηση, δεχόμενοι παράλληλα και τα συγχαρητήρια του Νοσοκομείου για τη θερμή φιλοξενία, την άρτια διοργάνωση και φυσικά την μεγάλη συμμετοχή!

Σειρά έχει στις 30 Μαΐου το Καλοχώρι, όπου οι συμπολίτες μας μπορούν να προσέρχονται από τις 9.00 το πρωί έως τις. 13.00 το μεσημέρι στο χώρο του ΚΑΠΗ.

Να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο οι Αιμοδοσίες διοργανώνονται σε απολυμασμένους χώρους, σύμφωνα με τις οδηγίες και κατόπιν προγραμματισμένων τηλεφωνικών ραντεβού στο τηλέφωνο: 2310-797175.

Την προσπάθεια ενδυνάμωσης της Τράπεζας Αίματος θα κλείσει η Σίνδος με δύο προγραμματισμένες αιμοδοσίες που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου:

Την Κυριακή 31 Μαίου από τις 9.00 το πρωί έως τις 13.00 και

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου από τις 16.00 το απόγευμα έως τις 20.00

Τα αποτελέσματα της παρούσας φάσης μας έκαναν σαφές πως η συλλογική προσπάθεια και η επικοινωνία με τον πολίτη, αποφέρει καρπούς προς όφελος όλων μας.

Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ αξίζει κυρίως στους αιμοδότες μας!

Ο πήχυς έχει μπει ήδη πολύ ψηλά.

Η διοίκηση από την πλευρά της θα εντείνει και θα στηρίζει κάθε προσπάθεια για τη διατήρηση μιας ενεργής και ενισχυμένης Τράπεζας αίματος του Δήμου Δέλτα και το ίδιο θα κάνει σε όλα τα επίπεδα!

Φωτογραφικό Υλικό